2010. február 23., kedd

Nagyvárosi télutó


Bakancs mállik, amit kirág
Hómezei szórt-sóvirág,
S ameddig az orrunk ellát,
Bűzt érzünk, de jó debellát.

Kutyagumis már a határ,
Bárcsak járna erre tatár,
Kutyafülű, kutyafaló,
S jönne véle import fa-ló,

Melyben bújna ezer sintér,
S elvinné, kit tojni kint ér,
Husinak a kínaiba,
Nem lenne itt semmi hiba!

Kutyából így lőn szalonna
(Budapesten több száz tonna),
S fő belőle híres-neves
Szecsuáni csirkeleves.

5 megjegyzés:

  1. Elhánytam magam ettől a jópofizástól. krisztusegyháza, hogy nem szakad a fejére a plafon...

    VálaszTörlés
  2. A vers írója egy beteg ember. Az Internet tele van aberrált beteg emberekkel akiknek a Lipiben lenne a helyük, ha annak telkének túl jó/értékes fekvése végett nem tette volna rá a kezét a politikusmaffia és ne szűnt volna meg.
    Hát hogy lehet ilyen kutyagyűlölő módon hozzáállni az élethez? Ha valaha lett volna kisállata, "akit" őszintén szeretni tud, nem írt volna ilyen förmedvényt. Vegye figyelmbe, hogy sok idős, magányos embernek csak négylábú társ enyhítheti társtalanságát e rideg világunkban!
    Igen, abban igaza van, hogy a kutyaszart illene felszedni a dárga eb után, mert nagy bosszúság az esti szürkületben belelépve hazavinni azt a saját lakásba. Több mint tíz éve a fővárosban élek, de összesen 4 alkalommal láttam, amint kutyasétáltató egy zacskóval felmarkolja az eb gőzölgő, friss végtermékét és kukába helyezi. Van még hová fejlődni, de ezt a gyűlölet nem fogja megoldani! Csak a büntetés és a tudatformálás együtt. Ja és sok, sok türelem és idő...

    VálaszTörlés
  3. Én nem gyűlölöm a kutyákat, csak a gazdáikat szeretném rávenni némi iróniával arra, hogy takarítsanak a "kis édibédi" után.
    A névtelen reakciókból viszont süt a zsigeri utálat... Kösszy szépen!
    Nekem egyébként gyerekeim vannak, akiket gyakran nem merek engedni futkározni a parkban, mert ott a sok kutyarotty. A homokozóban meg a "cicusok" hagyják ott a nyomukat.
    Kár, hogy a kisállatosoknak fontosabbak az állatok, mint az embergyerekek!

    VálaszTörlés
  4. Éreztem, hogy vissza kell néznem, mert lesz válasz.
    Igen, takarítsanak: egyetértünk! Az állattartás felelősség is, nem csak öröm. Ehhez kéne felnőni, csak hogy értékválsággal küzd a magyar társadalom. Az világos, hogy sok partikuláris igényt szinte lehetetlen egy ilyen önös érdekektől vezérelt, egyéb szempontok felé érzéketlen, vagy nihil érdekcsoport egyidejű jelenléte mellett közös nevezőre hozni. Ilyen igény a közparkok használata, illetve jogos igény az állattartók részéről pl. a kutyafuttatók kijelőlése, melynek tekintetében nagyon sok kerülti önkormányzat "mulasztásos törvénysértésben" van évek óta! Értem én a gyerekesek sirámait is, hiszen a gyerekeknek meg joguk van a tiszta - összeszaratlan(!) - játszótéri környezethez. Ez is sérül. Továbbá a fővárosi szerelmespároknak pedig "joguk van" (lenne!) a tiszta közparkokhoz, az összeszaratlan, lehányatlan és megrongálatlan padokhoz, asztalokhoz és... ez sem teljesül! (Hajléktalan-probléma...) !
    Bennem nincs zsigeri utálat, csak felkaptam a taknyot azon, hogy megint a kutya van támadva, "aki" nem tehet semmiről az barom gazdája helyett mégis "ő" kerül a kínai büfé konyhájára alapanyagnak... Erre írtam, amit írtam. Inkább a gondatlan "gazdikról" szólt volna a vers, akik mentálisan nettó alkalmatlanok állattartásra, akkor tán hozzá se szólok a poszthoz. (Egyébként a kutyatámadásos Origo-s cikkről pattantam ide.)
    PEACE.

    VálaszTörlés
  5. Ja, igazad van!
    Én a sok kóbor kutyáért sem a kutyákat tartom felelősnek, mert szegények nem tehetnek arról, hogy kihajítják őket, hanem a tulajokat, meg nyilvánvalóan nem a kutya tehet arról, hogy levizeli a bejáratunk előtti lábtörlőt, mert ő azt nem tudhatja.
    E verssel is azt céloztam meg, hogy a kutyatulajok kicsit megbotoljanak az ingerküszöbükben.
    Nem tudom, sikerült-e...
    Amúgy amíg olyan világban élünk, hogy büntetlenül lehet szemetelni, cigifüstöt egymás arcába fújni, politikusként hazudozni, milliárdokat sikkasztani, újságírókat focimeccsen lefejelni... addig itt kisállat ügyben sem lesz rend.
    Ez egyelőre egy következmények nélküli ország.
    Üdv.:
    Szepy (Frady)

    VálaszTörlés