2010. március 17., szerda

Az Illat

Illat Jenő szája már percek óta orbitálisan hagymás szalonna kipárolgású volt. Lám, milyen jó, hogy az új Orbit immár tanyasi früstök illatban is kapható!
Illat Jenő világéletében anyaföldes lábszagú mélyparaszt szeretett volna lenni, hiányos fogazattal, büdös szájjal és fülig pödörhető verejtékzsíros bajusszal. Ám mindez nem adatott meg neki. Illat Jenő ugyanis egy gazdag család egyke gyermekeként nevelkedett és jelenleg a piacvezető családi cég (International Illat Incorporated, 1099 Budapest, Illatos út 1-199) elnök-igazgatói posztját töltötte be.
Szeretett volna sörhasú lenni, ehelyett kocka-hassal verte meg a sors. Törpeségre vágyott, de kénytelen volt két méter magasan fennhordani az orrát. Csúnya arc mögött akart élni, de még Tom Cruise-nak is megmondta a tükre-tükre, hogy szép-szép ugyan, de Illat Jenő százszor szebb őnála (Tommy Boy ekkor haragjában egy mérgezett almával agyonverte kezelőorvosát, gyógyszerészét és szcientológusát). Áhított petyhüdtsége érdekében satnyító tablettákat szedett, ám amikor egy rossz mozdulatával véletlenül eszméletlenre verte Chuck Norris-t, már érezte, hogy a szagos jelentéktelenségről szőtt álmai épp olyan távoliak, mint a magyar labdarúgó válogatott számára a világbajnoki pótselejtező.
- Ez az!!! – ordította a már percek óta orbitálisan hagymás szalonna kipárolgású szájával Illat Jenő – Magyar válogatott focista akarok lenni!!!

Szavait tett követte. Pontosabban Tett. Tett Lajos, az anyaföldes lábszagú mélyparaszt, hiányos fogazattal, büdös szájjal és fülig pödörhető verejtékzsíros bajusszal, aki Illat Jenő bálványa és személyi edzője is volt egyben, követte kenyéradó gazdájának szavait és rögvest levitte páciensét a legközelebbi nagy csapat, a Ferencváros edzőpályájára. Illat Jenő pár pillanatig boldognak érezte magát, hogy aztán a szörnyű csalódás tovább acélozza amúgy is rozsdamentes jellemét. Pár percnyi edzés után kiderült, hogy alkalmatlan magyar focistának: nem iszik, nem dohányzik, nem káromkodik, tud futni, nem pattan el tőle méterekre a labda, nem tud alattomosan megrúgni senkit és képtelen a földön fekvő ellenfélre fújni az orrát.
Vele ellentétben, Tett Lajost viszont jónak találták és leigazolták. Illat Jenő szeretett volna a jó Tett helyében lenni, de inkább gyorsan hazakocogott. Kocsival sosem járt, mert Suzukit szeretett volna vezetni, de a garázsban mindig csak Ferrarikat, McLareneket és Mercedeseket talált… Meg egy Schumacher nevű öreg német sofőrt, aki folyton megbüntettek gyorshajtásért, de a jószívű Illat Jenő állta a cehhet.
Illat Jenő világfájdalmát feledendő a munkába temetkezett. A családi céget felvirágoztatta – Intergalactical Illat Incorporated, 1099 Budapest, Illatos út 1- 1999999. A cég jövedelméből jótékonysági alapítványokat hozott létre – Meztelen Csigákat Felruházó Alapítvány, Egészséges Táplálkozásban Elszegényedetteket Segélyező Alapítvány, Élsportban Megrokkantak Menhelye, Olimpiai Bajnokokat Doppingtalanító Klinika, Reklámszövegírókat Őszinteségre Tanító Főiskola, Szappanopera-függőket Újra Épelmeélesítő Tanfolyam és hasonlók. Sikert sikerre halmozott. Egyedül a magyar labdarúgás volt az, amelybe akármennyi pénzt pumpálhatott, még csak a hanyatlást sem tudta lassítani.
Legyintett és inkább kifizette az államadósságot. A megmaradt pénzből kifizette előbb a környező országok, majd a távolabbiak államadósságát. Ezután mindenkinek minden adósságát kifizette. Majd mindenkit ellátott mindennel. Bőkezűen megfizette a kutatókat, mire azok cserébe feltalálták az összes létező betegség ellenszerét.
Mire az emberiség feleszmélt, a Földön mindenki jólétben és egészségben élt. Mindenki azt csinálta, amit csinálni szeretett. Mindenki képességei szerint dolgozott és szükségleteit messze meghaladóan részesedett. Beköszöntött az utópizmus és a boldog emberek az „Előre Jenővel az Illatos úton!” kiáltással köszöntötték egymást, mígnem egy nap…
„Rohadt utópcsik! Illat Jenő, takarodj!” – kiáltás szakadt fel a Lesipuskás Ferenc Stadion háromszázezer nézőjéből, amikor a játékvezető lefújta a Magyarország – Csukcsföld 0:9 világbajnoki selejtező mérkőzést (gólszerző: Tett Lajos 9 öngól, ebből 3 tizenegyesből). A feldühödött tömeg laposra és dagadtra verte Illat Jenőt, aki ettől kicsi, dagadt, ronda és büdös lett…
… és életében először végre boldog is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése