A "naptej" kifejezés számomra már régóta rejtvény volt, de én bizony megfejtem! És ez a tej a legnemesebb, szinte királyi. Ez a tej fölkent! Alapanyagnak is alkalmas: egy kis köpülés, és dézsaszámra áll a napvaj. Vagy lapos hengeralakú formákba öntve, érlelve, az enzimek elvégzik a dolgukat, lesz belőle napsajt. Persze nem minden. Szólnunk kell még a napsavóról, a napíróról és a naptúróról. Vagy nem kell.
A "naptej" kifejezés számomra már régóta rejtvény volt, de én bizony megfejtem! És ez a tej a legnemesebb, szinte királyi. Ez a tej fölkent! Alapanyagnak is alkalmas: egy kis köpülés, és dézsaszámra áll a napvaj. Vagy lapos hengeralakú formákba öntve, érlelve, az enzimek elvégzik a dolgukat, lesz belőle napsajt. Persze nem minden. Szólnunk kell még a napsavóról, a napíróról és a naptúróról. Vagy nem kell.
VálaszTörlésNana! Nem minden napsajt! ;-)
VálaszTörlésTudtam, hogy Norrisnak minden nap vaj van a fején!
VálaszTörlés