Megszitáltak sörétek,
Elkerültek mázlik,
Köret lettem, kör-étek,
S van rajtam vagy száz lik.
Rostásra sült nyuszita*
Vagyok és a szesznek
Hódolgató huszita
Lovagok épp esznek.
Well-done lelkem csúszik át
Túlra s hallok áment.
Nyúlnőm nem ad puszikát,
Sőt új nyúlfile-t rámment.
*
nyulusz likacsusz lukullusz
Mi ez? Mákkal szórt marcipánnyúl vaníliás szalmakalapban, karácsonyi feldíszített fenyőág-glóriával fejjel-lefelé fordítva, hogy ne ismerjem fel azonnal?
VálaszTörlésHonnan van a recept?
Leül! Egyes! :)
TörlésEz végre jó!
VálaszTörlésPfűűű... nagy kő esett le a szívemről! Sajnos pont a Katódra, úgyhogy bocsi az özvegyi nyugdíj alacsonyságáért! ;-)
TörlésMegtaláltam a receptet! Úgy néz ki, mint Frady nyula.
VálaszTörlés"Kupi borában fürdőző részeges házinyúl kucsmagombával" a GasztRabbit honlapon.
http://gasztrabbit.blogspot.com/2010/07/kupi-boraban-furdozo-reszeges-hazinyul.html
Jamy.
RECEPT
VálaszTörlésKupi borában fürdőző részeges házinyúl kucsmagombával
Hozzávalók: kicsontozott nyúlhús, vöröshagyma, alma, avokádó,
meggy pálinka, kivi, olívaolaj, gyömbér, fokhagyma, só, bors
Elkészítés:
A kockákra vágott nyúlhúst kivis olívás meggy pálinkás pácban pácoljuk néhány órán keresztül.
A pácba teszünk még gyömbért, fokhagymát, sót és borsot. majd nyársra húzzuk felváltva a hagymával és egyéb zöldségekkel.
Köretként fenyőmagos avokádót és almát kínálunk.
Brrrrr!!!! :)))
TörlésBakker és ilyen tényleg van... Nem a kétfarkú nyúl párt írta? Lehet, utána jön a sósborszeszcuvée enyhe páclével leöblítve, ami kellően kiadja a fokhagyma bukéját, ínyencek vérsajtos curryszósszal, esetleg tehetséges guanószafttal ízesíthetik.
VálaszTörlésTűzzünk bele napernyőre vágott roston sült, de erjesztett és izzadt medvetalpat.
Voilá! Köszönjük figyelmüket.
Bocs, a medvetalpat nem úgy szokták elkészíteni, hanem így:
Törlés(http://www.hajokonyha.hu/toltott_medvetalp)
TÖLTÖTT MEDVETALP
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 45 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Hozzávalók
1 db medvetalp
20 dkg füstölt sertés sonka
10 dkg erdei gomba
2 db tojás
2,5 dl száraz vörösbor
2 evőkanál ecet
2 evőkanál zsír
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
3 db babérlevél
1/2 db citromhéj
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál borókabogyó
A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is.
Páclevet készítünk úgy, hogy az ecetes levet borssal, paprikával, babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk.
Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, a megolvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamenpapírba göngyöljük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha a hús átsült, a papírt levesszük róla. A pácléhez vörösbort keverünk összeforraljuk és ezzel locsoljuk meg tálalás előtt.