2012. május 4., péntek

Nyúlszerelmi tragédia














Megszitáltak sörétek,
Elkerültek mázlik,
Köret lettem, kör-étek,
S van rajtam vagy száz lik.

Rostásra sült nyuszita*
Vagyok és a szesznek
Hódolgató huszita
Lovagok épp esznek.

Well-done lelkem csúszik át
Túlra s hallok áment.
Nyúlnőm nem ad puszikát,
Sőt új nyúlfile-t rámment.

*nyulusz likacsusz lukullusz

9 megjegyzés:

  1. Mi ez? Mákkal szórt marcipánnyúl vaníliás szalmakalapban, karácsonyi feldíszített fenyőág-glóriával fejjel-lefelé fordítva, hogy ne ismerjem fel azonnal?
    Honnan van a recept?

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Pfűűű... nagy kő esett le a szívemről! Sajnos pont a Katódra, úgyhogy bocsi az özvegyi nyugdíj alacsonyságáért! ;-)

      Törlés
  3. Megtaláltam a receptet! Úgy néz ki, mint Frady nyula.

    "Kupi borában fürdőző részeges házinyúl kucsmagombával" a GasztRabbit honlapon.

    http://gasztrabbit.blogspot.com/2010/07/kupi-boraban-furdozo-reszeges-hazinyul.html

    Jamy.

    VálaszTörlés
  4. RECEPT
    Kupi borában fürdőző részeges házinyúl kucsmagombával

    Hozzávalók: kicsontozott nyúlhús, vöröshagyma, alma, avokádó,
    meggy pálinka, kivi, olívaolaj, gyömbér, fokhagyma, só, bors

    Elkészítés:
    A kockákra vágott nyúlhúst kivis olívás meggy pálinkás pácban pácoljuk néhány órán keresztül.
    A pácba teszünk még gyömbért, fokhagymát, sót és borsot. majd nyársra húzzuk felváltva a hagymával és egyéb zöldségekkel.

    Köretként fenyőmagos avokádót és almát kínálunk.

    VálaszTörlés
  5. Gr. Islander Zöző2012. május 8. 0:38

    Bakker és ilyen tényleg van... Nem a kétfarkú nyúl párt írta? Lehet, utána jön a sósborszeszcuvée enyhe páclével leöblítve, ami kellően kiadja a fokhagyma bukéját, ínyencek vérsajtos curryszósszal, esetleg tehetséges guanószafttal ízesíthetik.
    Tűzzünk bele napernyőre vágott roston sült, de erjesztett és izzadt medvetalpat.
    Voilá! Köszönjük figyelmüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, a medvetalpat nem úgy szokták elkészíteni, hanem így:
      (http://www.hajokonyha.hu/toltott_medvetalp)

      TÖLTÖTT MEDVETALP

      Elkészítési idő: 120 perc
      Munkaidő: 45 perc
      A recept forrása: Gixer
      A recept nehézségi foka: Mesterszakács

      Hozzávalók

      1 db medvetalp
      20 dkg füstölt sertés sonka
      10 dkg erdei gomba
      2 db tojás
      2,5 dl száraz vörösbor
      2 evőkanál ecet
      2 evőkanál zsír
      ízlés szerint bors
      ízlés szerint fűszerpaprika
      3 db babérlevél
      1/2 db citromhéj
      1 mokkáskanál kakukkfű
      1 mokkáskanál borókabogyó

      A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is.
      Páclevet készítünk úgy, hogy az ecetes levet borssal, paprikával, babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
      Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk.
      Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, a megolvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamenpapírba göngyöljük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
      Ha a hús átsült, a papírt levesszük róla. A pácléhez vörösbort keverünk összeforraljuk és ezzel locsoljuk meg tálalás előtt.

      Törlés