2012. november 28., szerda

Válasz úton...


Válasz útonállóként éppen késelni készült az éji homályban, de az özönvíz szerű felhőszakadásban rajta és a derékig érő szennyvízen kívül senki sem volt az utcán. Ja, és késelő kés sem volt nála. Meg Föld-Mars bolygóközi űrrakéta se, de ennek jelen történetünk szempontjából nem volt túl nagy jelentősége.
"késelni készül az éji homályban..."
Váratlanul kérdések merültek föl a szennyvíztől büdösen. Válasz nem szerette a váratlan kérdéseket, csak azokat, amelyekre ő, Válasz volt a válasz. Az egyetlen válasz. Büdös kérdések esetében azonban ez nem állhatott fenn, úgyhogy visszanyomta őket a víz alá.
Az el- és megfojtott kérdések veszélyeztették a szólásszabadságot, ezért ennek védelmében egyszerre támadt fel Voltaire, a Segesvárnál fiatalon hősi halt Petőfi Sándor, és a barguzini ágyában párnák közt elhunyó Alexander Petrovics.
Nagy egyetértésben támadtak volna a Válaszra, de Voltaire csak franciául, Petőfi csak magyarul, az öreg Petrovics pedig már csak oroszul értett. Amíg szinkrontolmácsot keresgéltek a szennyvízben, Válasz a „divide et impera” harcművészeti ág alapmozdulatait alkalmazva egyenként bepofozta őket a kanálisba, majd elmenekült a tett színhelyéről. Azóta sem látta senki...

Az emberiség Bábel tornya miatt hiába keresi a Választ.
Már megint ez az idióta mérnök-lobbi!!!

4 megjegyzés:

  1. Ha jól értem, Kend nem a véleménynyilvánítás* szabadságát választja - hiszen ennek követelőit - nagyon gyorsan a kanálisba bepofozta -, hanem mindössze a "cenzúra hiánya" érdekében óbégat. Mondhatom, a szólásszabadságot kés nélkül is
    kiheréli. Esetleg Kend is a szennyes médiatanácsnak a tagja?

    *ius murmurandi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem választok semmit (még nem is regisztráltam!), csupán elmesélem, mi történt Válasz úrral. Miért akarja mindig mindenki a krónikást lefejezni?!
      Mi az a mégyiaszovjet?
      :)
      (szovjet = tanács)

      Törlés
    2. Rossz Válasz.
      Lefejezés.

      utóirat:
      A krónikás a rossz hír hozója, őt kell lefejezni.
      A médiatanácsról internetes (is) lehet informálódni: http://mediatanacs.hu/

      Törlés
    3. Lefejezés, vagy médiatanács információ?
      Inkább a lefejezést választom.
      ;-)

      Törlés