2009. augusztus 19., szerda

Irodalom érettségi

Tisztelt Elemelt-szintű Érettségiző!
Olvassa el és elemezze Frady Endre: EL.... című szabad képversét különös tekintettel a Költő történelmi, földrajzi és anyagi hátterére, családi körülményeire, szerelmeire, kisállataira, hidegvizes kényszergyógykezelésére, lúdtalpas kisugárzású lapockabántalmaira, szájának pH-értékére, az első és a második világháborúra, valamint mindazon körülményekre, amelyek befolyásolhatták, vagy nem!
Tegye fel és válaszolja meg, a "Mire gondolt a Költő?" kérdést!
Támassza alá, vagy cáfolja meg a Költő életrajzírójának Szepygon Csömölcznek a "Frady Endre ugyanaz a világirodalomnak, mint a törzeményes klöfni a mahonyás rabatykának." állítását!
A dolgozat legalább 3, legfeljebb 5 oldal terjedelmű legyen, és 1 oldalon legalább 20 betűt el kell helyeznie, lehetőleg könnyen értelmezhető sorrendben!
A dolgozat megírásához csak fejléces papírt, írószert és iskolánk névadó szponzorának és jótevőjének, Újgazdag Vagyonácznak önéletrajzi fényképalbumát használhatja (ez utóbbit kötelező jelleggel!).
Különös gonddal ügyeljen a helyesírásra, a helyes magaviseletre és a dolgozat előtti helyes táplálkozásra, hogy ne kelljen folyton szellőztetnünk!
Jó munkát!

* * * * * * * * * * *

Frady Endre:
E
L
.
.
.
.

E remekke versezet
Egy
E-elemes rendezett
Em-
Eletes sz e r k e z e t

La-
La-
La-
La-
La: dallamka, lallala

p

o

n

t

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése