2012. július 10., kedd

Lúgosítás


Szervezetünk hű, de savas!
Lúgosítás ma a dzsóker.
Így tartós betonban a vas,
S ettől Erős Lúg Szkájwóker!

Minden dzsedi lúgkőt falik,
Hidroxil-gyökkel lesz teli,
Mint szúval a legtöbb fa-lik,
S péHáját jól megnöveli!

Aki savas horrort él át,
S hidrogéntől szőkén kushad,
Nézzen több Lugosi Bélát,
S örül majd a kémikushad!

16 megjegyzés:

 1. Nagyszerű, hogy költőnk versbe önti korunk divat-trendjeit. Ez az "elsavasodott" és "lúgosítani kell" baromság kevésbé tudományos eredetű - ugyanis sejtjeink egy nagyon szűk PH tartományban képesek élni, működni. Tehát savasodás, lúgosodás esetére ne a piacon kapható, agyonreklámozott méregdrága szereket vegyük meg, hanem inkább rendeljük meg a koporsónkat.
  Az egész savasodás-lúgosítás történekből annyi igaz, hogy az elfogyasztott élelmiszerek - és hála a növények permetezésének, vízszennyezésnek, a termőföld kizsigerelésének, és főleg az élelmiszeripar által előállított műkajáknak - , bizonyos bomlástermékei károsak testünk (mint elő szervezet) számára, további nem kívánt biokémiai reakciókat indítanak el. A káros gyököket a szervezet megköti és salakanyag formájában cipeli valahol, amíg fel nem fordulunk (a májban, epe-vese-, húgykő stb. zsírlerakódások formájában, ami főleg a szív körüli artériákban kellemetlen, meszes lerakódások, stb stb.)
  Úgyhogy ne lúgosíts, hanem ne zabálj meg minden szart, vissza a természetbe, gondozd a saját (bio)kiskertedet és- mint Frady írja - nézz több Lugosi Bélát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, és úgy kell házasodni, hogy a házastársak vagy mindketten savasak, vagy mindketten lúgosak legyenek, különben már az első csóknál reakcióba lépnek, feloldódnak és nem marad utánuk más, csak konyhasó és víz... :)

   Törlés
  2. A vizet értem, mer' ugyi a fejben az van. De a konyhasó csak akkor fog összejönni, ha lúgkőt (NaOH) fogyasztasz, mint a dzsedik, aztán egy bálnát veszel feleségül, akinek a gyomrában - és gyomorsavában (HCl) végzed! Na jó, lehet, hogy a bálna az az anyós. De valahogy nem tűnik egy jó házasságnak! (és akkor meg minek megkötni?)

   Törlés
  3. Jó-jó, akkor lehet, hogy nem konyhasó, hanem simán harasó, mert mondjuk egy szovjet gyévuskáról van szó, akit elvett egy Lenin-rendes volt partizán, jelenleg szak-ács egy jégkrémpálcika-gyárban, vagy mittomén, he! :)

   Törlés
 2. Gr. Islander Zöző2012. július 10. 14:38

  Öööö... asszem a közönség segítségét kérném...
  Darth Serechenman meg az odakozmált szén-alapot kicsit túlzásba vitte?
  Gö?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyik közönségét, a savasét, vagy a lúgosét? Bal Otelló meg úgy jó, ahogy rossz! Well-done! :)

   Törlés
 3. Atyaúristen.... az alkohol meg öl butít és savakkal aldehideket képez... szerintem magik vajon savasok? vagy lúgosok? :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos úr, a vádja koholt,
   Sosem ittam véralkoholt!
   :)

   Törlés
  2. Nem fenyegeti Erdély lakosságát
   új trend szerinti elsavasodás, hát
   a jó házi pálinkát fogyasztják,
   s a savakat aldehiddé formálják.

   ... kiürítik a vizelettel, ha jól tudom.
   Ugye Grimpix?

   Törlés
  3. Ööö... izé... há' biztos :)
   Akkó a Quimbi miről énekel? A gyönyörű, halhatatlan Androidos telefonom otthona a zsebemben szúrós szagú aldehid? Viva la incontinencia!

   Törlés
  4. Mi van?! A Quimbi Erdélyben vizelettartási problémákkal küszködik és okostelóra pössent?! Heee?!
   :)

   Törlés
  5. Na kérem! Ne beszéljünk itten mellé!
   http://www.youtube.com/watch?v=9cn6hS_lEPg
   Grimpixnek a mobiltelójára van telepítve a "Gyönyörű Android", akiről a Quimbi nótát írt, és akinek az otthona "színtelen, szúrós szagú aldehid". Namost, aki a zsebében hordja a telóját, annak valóban legegyszerűbb megoldás az inkontinencia és a fentebb írt "folyománya", ha a szúrós szagú aldehides környezetet kívánja biztosítani gyönyörű androidjának.
   Éljen a technika vívmánya és éljen a modern művészet!

   Törlés
  6. Hát, hozzám még nem tört be a technikának ez a magas szintje. Az én telóm még oktalan: csak telefonálni és esemesezni lehet vele és a csengőhangja az általam felénekelt Darth Vader motívum, meg ez a kis párbeszéd:
   - Luke, you're gonna die, because you are not a Jedi!
   - No, no, no, no, no!
   Mindig összerezzenek, ha megcsörren... De azért levizelni nem szoktam, még ijedtemben sem. :)

   Törlés
  7. Én biz' ijedtemben lepössenteném a telefonodat - akár androidos, akár nem -, ha ezt a csengőhangot hallanám. Cirmos is lepössentené, vagy addig pöckölgetné, amíg a WC-kagylóba potty ... aztán a három cica együtt nézné az örvényeket.

   Törlés
  8. A kollégámnak is sztarvorszos a csengőhangja:
   - The dark side of the force is calling you hrrrrr.... hrrrrr... hrrrrrr....
   :)

   Törlés
  9. Star Wizelde lenne ottan, hinnye! :)

   Törlés