2015. október 14., szerda

Majdnem kijutottunk a 2020-as Európa Bajnokságra!

Az óriásnál is óriásibb, szinte már-már leírhatatlan balszerencsével maradtunk csak le a 2020-as Európa Bajnokságról! Úgy látszik, még mindig hat a turáni átok, még mindig mi vagyunk azok, akiket a balsors régen tép!
De haladjunk sorrendben!
Amikor a korrupció miatt megbuktatott Michel Platini megüresedett helyét a frissen kinevezett díszdoktor Schmitt Pál foglalta el az UEFA élén és kihirdette, hogy a 2020-as Európa Bajnokságot már 64 csapatosra bővíti, mindannyian reménykedtünk. Reményeink csak fokozódtak, amikor kiderült, hogy a selejtezőcsoportokból csak a három legrosszabb utolsó helyezett nem jut ki automatikusan a tornára. A legrosszabb utolsó helyezett kiesik, az előtte lévő két legrosszabb utolsó pedig pótselejtezőt játszat a kijutásért. A felcsúti Puskás Akadémia dísztermében megtartott sorsolás után az egész nemzet egy emberként bizakodott. Az Ü jelű „halál” csoport így festett:
- Magyarország
- Levédia
- Baskíria
- Északi Sark
- Németországi Szír Kanton (NSZK)
- Fríz-szigetek
Esélyeinket tovább növelte, hogy velünk ellentétben egyetlen ellenfelünknek sem volt egyetlen profi játékosa sem, kivéve a 42 éves baskír Ürmüt Yognakit, aki a Puskás Akadémia cserekapusa és akit a honi futballszakma csak a Csúti Tizenegyesölő néven ismer, amióta egy Alcsút-Felcsút kupameccsen egy beívelés után egyszerre ütötte le mindkét csapat tizenegyes számú játékosát.
A selejtező sorozat nem kezdődött jól, de a Magyarország – Északi Sark 2:7 (Puskás Stadion, ötvenezer fizetett néző, gól: Gera, Böde ill. Tatszanotti Szekanihu 7) mérkőzés után történt kapitányváltás, amikor is a sokadszor reaktivált Mészöly Kálmánt Bognár György váltotta, meghozta gyümölcsét, a Fríz-szigetekről némi szerencsével elhoztuk a megérdemelt egy pontot. Ezután újabb vereségek és újabb kapitány cserék következtek, míg végül nagy küzdelemben sikerült elérni a csoport utolsó helyét.
Nagy számolgatás kezdődött. Kiderült, hogy amennyiben a W csoport záró meccsén Gibraltár nem győzi le Vatikánt, akkor nem legrosszabb utolsóként pótselejtezőt játszhatunk a Független Bröton Kiskirályság ellen.
Szerda este az egész ország a tévé előtt ült és a Barátok köztöt nézte. Eközben a Sport 1 stúdiójában Hegyi Iván szakíró, Török Gábor politológus, Dzsudzsák Balázs szövetségi kapitány és a még mindig aktív Király Gábor kétszázszoros válogatott kapus ásítozott a képernyő előtt. Kezdetben nekünk kedvezően alakult a mérkőzés és félidőben Vatikán 8:0-s vezetésével vonulhattak pihenni a csapatok. Ám a szünet után váratlanul minden rosszra fordult, és amikor a 94. percben a végig indiszponáltan játszó Ferenc pápa tizenegyesből lőtt öngóljával Gibraltár 9:8-ra megnyerte a rangadót, a televízióban elszabadult a pokol.
- Ezt a balszerencsét! Ilyesmi is csak velünk fordulhat elő! – köpött a földre Dzsudzsák Balázs, majd a stúdióból kirohanva bánatában ripityára törte a legújabb MLSZ logós Lamborghinijét.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke másnapi sajtótájékoztatóján a kiesés felelőseként az Európa Bajnokságra kijutott 64 országot nevezte meg, majd ígértetett tett arra, hogy a magyar labdarúgásba még az eddiginél is több pénz lesz beinvesztálva és fel lesz gyorsítva a Stadiont Minden Tanyaközpontba projekt. Mondandóját a „Minden pénzt a fociba feccölünk, még ha a szátoktól is kell megvonnom a falatot! A következő EB-re pedig kijutunk, ha beledöglötök is!” szavakkal fejezte be, majd a sportgazdasági szükségállapotra való hivatkozással zároltatta a lakossági betéteket és a vastapsgép hangjára kivonult a teremből.
Azóta sincs egyebünk, csak a remény…

6 megjegyzés:

 1. kiváló írás, minden szava arany- állítmány.
  bízva egy újabb 1-12ben erőt egészséget kívánva Nagy Zsolt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy zakók nem lesznek, mert akik minket úgy meg szoktak verni (Szovjetunió, Jugoszlávia, Hollandia) már vagy feloszlottak, vagy idáig sem jutottak. A többiektől 2 db 0:1 néz ki... :)

   Törlés
 2. És ez szóról szóra igaz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy jó váteszhez van szerencsém, aki mindent jóvá tesz? :)))

   Törlés
 3. A magyar foci ügyében nem is tudom, mit gondoljak. Kinek szurkoljak a pótselejtezőn? A magyaroknak, vagy a még meg nem nevezett ellenfélnek? Ha megnyerjük és kijutunk, az egy kisebb csoda lesz, ami reményt adhat, hogy megyünk felfelé. De ha veszít a csapat, akkor az annyit jelent, hogy nem jutunk ki a 2016-os EB-re. Utoljára 1986-ban voltunk világversenyen, VB-n. Ha most nem jutunk ki, az 30 év kudarcot jelent (2016-1986 = 30). Azt hiszem, hogy az a csapat, amelyik 30 évig nem ér el semmit, megérett a megszűnésre.

  Tehát: ha most véletlenül kijutunk, annak mindenki örül, hogy végre egy siker, de ha most sem jutunk ki, akkor az egyetlen tisztességes megoldás az, hogy a válogatott azonnal feloszlik, a magyar bajnoki szezon végén pedig az MLSZ is jogutód nélkül megszűnik.

  Azért lenne ez az egyetlen tisztességes megoldás, mert vereség esetén nem lenne értelme tovább működtetni az MLSZ-t. Eddig sem értettem, hogy miért a legeredménytelenebb sportágunk kapja a legtöbb pénzt, miközben pl. vizes sportokban folyamatosan nyerjük a világbajnokságokat, olimpiákat, és ők mégis nagyságrendekkel kevesebb pénzt kapnak, mint a labdarúgók. Szerintem ezekre az eredményes sportokra kellene koncentrálnunk, ezeknek kellene pénzt adni, ahelyett, hogy egy 30 éve eredménytelen sportág megmentésével küszködnénk. Ami nem megy, nem kell erőltetni!

  A kis történeted egyébként nagyon tetszett, kitűnő paródia a magyar foci amúgy is parodisztikus állapotáról.

  VálaszTörlés