2017. április 4., kedd

CEUtanázia?

* "Sanyiii!!! Sanyikááám!!!"
Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!

Ős patkány most új kórt terjeszt,
S azt, ki kiejteni mer Yes-t,
(Mivel e szó nemzetközi)
Leidegenügynöközi?

CEU-t tönkre sújtó erő
Reméljük, hogy hamar merő
Rosszullétként illan tova,
S kidől, mint a Patás lova*! --->

Messze hajítja el Böde,
Belepi a múltnak köde,
Nem jön többé hívatlanul,
S aki akar, CEU-n tanul!

4 megjegyzés:

  1. Azzal még egyetértenék, hogy a külföldieknek minél kisebb befolyása legyen az országban. De aki segít (pl. saját pénzéből fenntart egy egyetemet, és ráadásul még nem is igazi külföldi, hanem Amerikában élő magyar), azt hagyjuk segíteni! Ha egy egyetemmel több van az országban, ráadásul úgy, hogy nem az államnak kell eltartani, az csak jó ennek az országnak. Én sem értek egyet a megszüntetéssel, hiába nem érint engem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az állam az olyan egyetemeket szeret, amit ő tarthat el a mi közpénzünkből, mert olyan esetekben le-lenyúlhatja a nagy részét. A CEU-val és a civil szervezetekkel is az az egyik baja, hogy onnan nem tud lopni... ;-)
      A külföldi befolyással meg az a baj, hogy egyre inkább közismert diktátorok (Putyin, Erdogan) hatása érvényesül. Félek tőle, hogy leszünk mi még az új Szovjetunió tagállama. Ne legyen igazam!

      Törlés
    2. Persze majd a te pénzedből látják el az egyetemeket. Nevetséges vagy ember, de alapvetően mérhetetlenül ostoba, ha baromságod igaz lenne, a CEU már rég nem létezne.
      Ember te mérhetetlenül ostoba. Szovjetunió max mesevilágodban éled újra, és régen sem voltunk a tagállamaik.

      Törlés
    3. Igen, az egyetemeink többségét az általunk befizetett adókból (vö. közpénz) tartják el, kivéve a piaci alapú, vagy alapítványi magánegyetemeket (vö. CEU).
      Ha Putyin következmények nélkül megtehetné, akkor simán bekebelezné a Baltikumot és Kelet-Európát is. Szerencsére véd minket a NATO, amíg ki nem lépünk, vagy ki nem rúgnak...
      Amúgy te nem tánc- és illemtanár vagy véletlenül? ;-)

      Törlés