2009. szeptember 15., kedd

Egy gondolaénekes rejtélye

XIII. Rocseszter Fecő épp elmélyült kislábujj harapdálások közepette színezgette özv. Slihtófer Elemérné szül. Hajóvontay Stiglic Sztracsatella "Kenderarcú kisangyalom, gyere vélem egrest izolálni..." című népdalgyűjtésének magyarázó ábráit, amidőn hirtelen néma csend törte meg az addig több-kevesebb rendszerességgel pulzáló macskanyávogás-szerű légiriadó zajokat. A bombabecsapódások hangjai egyre közelebbről hallatszottak, amiből XIII. Rocseszter Fecő ( aki a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem volt vérrokona dr. Laufer Rizottó gondolaénekesnek ) arra következtetett, hogy a bombák egyre közelebb csapódnak be. Bár egy pillanatig az is megfordult a fejében, hogy talán-talán nem, de azután belátta, hogy mégis. Eközben elsötétült az ég is. Csöngetés hallatszott.
"Végre vége az órának, mehetek játszani!" - gondolta örömmel XIII. Rocseszter Fecő némiképp kilépve felnőttkora realitásából. Újra csöngettek.
"Gyere be! Nyitva van az aranykapu!" - ordította az ajtó irányába az iskoláskorában Dunnyuskának csúfolt, mára azonban bizonyos szögekből nézve némileg fogyásnak indulni látszó XIII. Rocseszter Fecő.
"Bumm!!!!"-robbant be a lakásba az eddig oly türelmesen várakozó kalóriabomba. A lakást pont annyira rázta meg a detonáció, mint XIII. Rocseszter Fecő vérrokonait ( akik között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatjuk meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest, bár ennek ellenére őt is megrázta ) XIII. Rocseszter Fecő halálhíre, amely azonban hamis volt, XIII. Rocseszter Fecő ugyanis nem halt meg, csak megijedt, mégpedig olyannyira, hogy hetekig nem merte megvajazni még a szalámis zsömléjét sem. A sok száraz étel arra késztette XIII. Rocseszter Fecőt, egyre gyakrabban nyúljon a bodzaszörpös üveghez, amely üveg, ha tartósan mínusz 40 celziusz-fokon tartják, akkor fagyási sérüléseket okozhat mindazoknak, akik vastag rozmárszőrkesztyű nélkül akarják megérinteni. Bár XIII. Rocseszter Fecő kezén sosem volt vastag rozmárszőrkesztyű ( még oly hónapokban sem, amikor a csitári hegyek alatt már régen elesett az összes ló ), mégsem érte fagysérülés a kezét, ugyanis sem neki, sem pedig a vérrokonainak ( akik között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatjuk meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ) nem volt olyan szokásuk, hogy a bodzaszörpös üveget tartósan mínusz 40 celziusz-fok alatt tartsák.

"Miért is tartanánk akár én, akár a vérrokonaim ( akik között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatom meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ) tartósan mínusz 40 celziusz-fok alatt egy bodzaszörpös üveget?" - kérdezte meg magától egyre ritkábban XIII. Rocseszter Fecő, majd hirtelen izzadni kezdett. Ez egy szaunában nem is lenne csoda, ám XIII. Rocseszter Fecő a verejtékezési nullidő pillanatában nem egy szaunában, még csak nem is egy gőzfürdőben, hanem egy Micimackó-képekkel telefestett ballonú léghajó gondolájáról lelógó kötélhágcsó alsó végével azonos magasságban, duplawé-alakzatban észak-észak-keleti irányban repülő Batman-raj által épp leelőzött bárányfelhő árnyékában tartózkodott egy szabadtéri részvénytársasági szavazáskor, melyet egy memphisi állatkert jegesmedve-úsztató taván elhelyezett mesterséges jéghegy fennsíkján rendeztek. XIII. Rocseszter Fecő ugyanis 13 százalékos részesedést mondhatott magáénak az Egyesült Fecő és Vérrokonai ( akik között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatjuk meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ) Részvénytársaság értékpapírjaiból. A Társaságot ennek ellenére nem a Rocseszterek irányították, hiszen a vérrokonoknak ( akik között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatjuk meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ) összesen csak 1 százaléknyi részvényük volt. A Társaság előző évi bruttó össztermelése valamivel több volt, mint a termelési ranglistán hátrébb elhelyezkedő hasonló profilú cégeké, de ez nem akadályozhatta meg XIII. Rocseszter Fecőt abban, hogy beüljön egy fagylalt-automatába, majd tévedését előbb észrevéve, később megbánva és korrigálva pedig egy filmszínház nézőterére, hogy megtekintse a Vérrokonok című filmet ( melynek szereplői között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találta meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ).
Bár a film korábban több neves szinikritikustól is jó szinikritikákat és nyíltszíni tapsokat kapott, XIII. Rocseszter Fecő mégsem tudta maradéktalanul élvezni. Talán az a füst zavarhatta, amely a mozi-épületet a film bevezető képsoraival egyidőben felgyújtó terroristák akciójának folyományaként hömpölygött a nézőtérre. Egy szó mint száz XIII. Rocseszter Fecőt előbb egy túsz-szedő vérrokon banda ( melynek tagjai között a népszerű pletykalapok állításaival ellentétben nem találhatjuk meg dr. Laufer Rizottó gondolaénekest ), majd egy kis lövöldözéssel és ötszázhuszonnyolc könnyebben sérült áldozattal járó sikeres kiszabadítási csetepatét követően az unalom ejtette rabul. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy unatkozott, és valószínűleg ez a szó pontosan leírja az állapotát, úgyhogy felesleges lenne más kifejezés után kutatni.
XIII. Rocseszter Fecő ekkor felvette a küzdelmet az unalom ellen! Kavicsokat kezdett hajigálni, aminek következtében több ablak is kitört. "Jobb lett volna, ha inkább a világbéke tör ki." - gondolta XIII. Rocseszter Fecő, majd az őt megrohanó újságírók kérésére megtörten beismerte, hogy a népszerű pletykalapok állításainak megfelelően valóban a vérrokonai között találhatjuk dr. Laufer Rizottó gondolaénekest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése