2012. szeptember 12., szerda

Török Gábor "elemez" ;-)


Az 1x1 kérdésben én nem venném a bátorságot, hogy határozottan állást foglaljak a sokak által többé-kevésbé egyezményesen elfogadott 1 mellett, hiszen fennáll a megingathatatlannak hitt véleménybe való bemerevedés, már-már tévedhetetlenségnek látszó úgynevezett vaskalaposság veszélye. Mások mást állítanak, de mit is jelent állítani, és kik is azok a mások?
Ha valaki hisz a 2-ben, vajon nem felelőtlenség megingatni az akár boldogságot is generáló optimista hitében, másrészről viszont a 0 (null?, nulla?, zéró? - ilyen horderejű kérdés eldöntésébe most ne menjünk bele, hiszen holnap is meg kell töltenem a hasábomat!) is elfogadható, ha van, akinek érdekében áll elfogadni.
Egyszóval én nem mernék biztos lenni semmiben, de a véleményem mellett szeretnék kitartani, hacsak valaki nem gondolja úgy, hogy az ellenvéleménnyel globálisan jobban járhatnánk. Mi? Ti? Ők? Ki tudja?
Szóval mennyi legyen 1x1? Lényegében mindegy, de fontos a konszenzus és egymás lényegtelen véleményének aprólékos elmismásolása. Azt hiszem...

2 megjegyzés:

  1. elemez, vagy elemiz?

    ilyen horderejű kérdésekben amúgy érdemes a gyermeket megkérdezni, aki határozottan (és jól) tudja a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, főleg az én lányaim. A választ ugyan időnként nem tudják jól, de, hogy határozottak (és hangosak), az biztos! ;-)

      Törlés