2012. december 7., péntek

Az álom

Grzxmydzs varázsló sikoltozva ébredt. Testét tetőtől talpig eperjoghurtos veríték borította. Megrázta busa fejét, hogy a rettenetes rémálmot kiűzze a fejéből, de csak a szanaszét röppenő fejtetvek bemelegítése hallatszott, amint erőt gyűjtöttek, hogy visszamásszanak Grzxmydzs varázsló eperjoghurttól ragadós ősz hajtincsei közé.
Álomlátás eperjoghurtos verítékben (egy kelta férfikórustag felvétele)
Az agg férfiú most önkéntelenül is felidézte szörnyű álmát. Egy nyolc és fél órás kortárs operát kellett a székén előregörnyedve meghallgatnia, mert a nyelve felszúródott az előtte ülő hölgy naftalinszagú kalapjának rozsdás kalaptűjére. Az opera után ráadásul egy üvegfúvósok által előadott vonósnégyes vette kezdetét, amelynek hangjaira a kalaptűs hölgy önfeledten himbálta a fejét. Amikor a színpadon álló kelta férfikórus latin népdalokat kezdett énekelni keletnémetül, Grzxmydzs varázslónak végre sikerült kiszabadulni a zenés rémálom fogságából. Nagyot sóhajtott.
- Soha többé nem eszem közvetlenül lefekvés előtt hun hittérítőt, pláne nem eperjoghurt sodóval töltve!
- Gute Idee! Die Erdbeer-Joghurt Creme ist nicht gut! – énekelte latinos dallamban keletnémetül az ágy mellett felsorakozott kelta férfikórus.
- Tűnés innen! Ti csak álmomban léteztetek! Ne potyázzatok, hanem sipirc vissza a tudatalattimba! – ordította magából kikelve Grzxmydzs varázsló, majd a jobb nagylábujjával megvakarta az eperjoghurtos izzadságtól viszkető bal hónalját.
- Wir gehen zurück. Du bist ein Idiot! – dalolta latinos ütemben keletnémetül a sértődött kelta férfikórus és azzal eltűntek a balfenéken.
Ekkor az egyben lenyelt hun hittérítő magához tért és a sötét szűk helytől megijedve vadul rugdalózni kezdett. Grzxmydzs varázsló sápadtan összegörnyedt és eperjoghurt sodóhab kezdett rezegni a szája szélén.
- Drágám, nem nézel ki valami jól! – mondta a sátorba belépő Grzxmydzsné született Txdzkslaccsh Lülü és a kezében tartott Kannibál Illemtani Kódex kalózvádlibőrbe kötött IV. kötetével az ablak felé mutatott – Nézz csak ki!
Férje hörögve kinézett.
- Na, most már valamivel jobban nézel ki, de egyrészt ezek a hangok teljesen fölöslegesek, másrészt a testtartásod is hagy némi kívánnivalót maga után.
Grzxmydzs varázsló a földre zuhant és az alatta összegyűlő eperjoghurtos tócsában hanyatt fekve vergődni kezdett. Teste ívben megfeszült és a hasán felhasadó résen egy eperjoghurt mázzal borított hun hittérítő dugta ki a fejét.
- Hányszor mondtam neked, hogy rágd meg rendesen az ételt, te szerencsétlen! – ordította a felesége. – Már megint egészben nyelted le! Ó, hogy miért nem a Fekete Pákóhoz mentem feleségül?!
A közben már derékig kimászott hun hittérítő ekkor szemében szent eperjoghurtos tűzzel újra elhatározta, hogy mégiscsak megtéríti a kannibál varázslót. Elővette az énekeskönyvét és vad zsoltáréneklésbe kezdett. Hamis hangja harakirizésre késztette a törzs szamuráj foglyait. Grzxmydzs varázsló könyörögni próbált:
- Jaj, ne! Nem bírom! Zámbó atya, esedezem, hagyja abba! Egyszer megjavulok én, jó leszek majd!
- Nem bírom el, ha sírni látlak. Nem bírom el, ha fáj a szív. – dalolta tovább az immár a padló eperjoghurt tócsájában önfeledten táncoló Zámbó atya és Grzxmydzs varázsló utolsó erejét összeszedve felordított:
- Elég!!! Vissza akarok menni az álmomba!!!
Őszinte jajkiáltása meghallgatásra talált és egy szempillantás alatt ott is termett a kortárs opera nézőterén. A zenészek már hangoltak és ő megkönnyebbült sóhajjal hajolt előre, hogy a nyelvét felszúrhassa az előtte ülő hölgy naftalinszagú kalapjának rozsdás kalaptűjére. Elmosolyodott. Jó dolog is üres hassal elaludni!

32 megjegyzés:

  1. Gr. Islander Zöző2012. dec. 7. 16:42:00

    Frady, mint egy jóakarója mondom, tényleg tegye le a pennát. Ez napról-napra szánalmasabb. Sajnálom.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Gróf úr, az őszinte véleményt.
    Épp azon vergődtem, eztet itten végigolvassam-e, így már tudom, hogy felesleges lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja-ja, meg lassan is haladna, mert tele van kisbetűkkel és egyéb írásjelekkel!
      "Túl sok benne a hang!" /II.Jocó/
      ;-)

      Törlés
    2. ha Kend ennyire "érzi", hogy mi a gond - kisbetűk, írásjelek, hangutánzók egy blőd forgatókönyvben - tessék mondani: akkor MIÉRT NEM ÍR KEND ENNÉL JOBBAT?

      Törlés
    3. A TÖKÉLETESNÉL JOBBAT ÍRNI LEHETETLEN. :)))

      Törlés
    4. Dehogynem! Tökéletesnél jobb - egyebek között - a "tökéletesebb" és a "legtökéletesebb", továbbá a "felülmúlhatatlan", "felülmúlhatatlanabb", "legfelülmúlhatatlanabb", valamint az összes irodalmi Nobel-díjas alkotás.
      Úgyhogy nagyon kösse fel Kend a gatyáját, van még hova fejlő(d)ni.

      Törlés
    5. Ááá... irodalmi Nobel-díjakat nem igazi irodalmi alkotásokra, hanem épp valamiért politikailag aktuálisakra szokták adni. Persze én nem csak ezért nem kapok. ;-)))

      Törlés
  3. Gr. Islander Zöző2012. dec. 8. 16:53:00

    De ez sajnos csak amolyan "kicsit halott".

    VálaszTörlés
  4. Gr. Islander Zöző2012. dec. 9. 11:08:00

    Érezze az iróniát, kedves Endre, tanuljon meg visszamenőleg olvasni a sorokban, vegyen paprikát, paradicsomot, zsenge gyökereket és retorikai leckéket, rendre.
    Hoc est corpus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ?
      Natura non facit saltus
      mor(t)alus.

      Törlés
    2. Gr. Islander Zöző2012. dec. 9. 20:42:00

      Igen Sopánka úr, a természet nem csinál buta ugrásokat. Csak néha, enjelölt költők hagymázas álmaiból ébredésekor.

      Törlés
    3. Mi ez a Latinka Sándor emlékverseny itt?! Nem lehetne oroszul, vagy angolul társalogni, ha már nem beszélni magyar?
      :)

      Törlés
    4. Frady "Rossz pap" Endre
      A "jó pap holtig tanul" rizsával mi van, he? Az előző versben Kend azzal büszkélkedett, hogy műveli magát, ma meg már egy latin szótárt se képes keresni a neten? He?
      Kend csak eperyoghurt-sodós pocsék szakácskönyvekkel és az X-faktorral műveli magát? He?
      Kend egy igazi anti-példakép.

      Aut disce, aut discede!

      Törlés
    5. Ne hagymázzunk eperjoghurt sodóban, mert lemerül az aljára a latin szótár.
      Attól, hogy írok egy versben ilyen-olyan szereplőkről, még nem jelenti azt, hogy azokat magamról mintáznám. Erre talán eklatáns példa a Csumidaleguán is. Én magam még sosem voltam másfél csumidaleguán. Sőt helló-lemming és tonnás veréb sem.
      In vino navigare ergo dolce vitalij klicsko! :)

      Törlés
    6. Garbage in, garbage out.
      Szabad fordításban: Aki szart evett, abból ömlik a szar.

      Frady "Rossz pap" Endre, ne nézzen Kend engem madárnak, mert nem vagyok az. Ha Kend kicsit alaposabban megnézi a képet: hajlamos vagyok elragadni magát! (A szart majd meghagyom a keselyűknek és a sakáloknak.)

      Törlés
    7. Garage in, garage out.
      Üres parkolóból ritkán jön ki autó.
      A sakk ál ok a parasztkodásra, az belülről jön.
      :)

      Törlés
    8. Aszonták nekem egy kurzuson, hogy mindenkivel a saját nyelvén beszéljünk. Ha belülről parasztkodnék - bár nem állt szándékomban - akkor pont a Kend nyelvén beszéltem.
      /A latin melléfogás volt, azt hittem egy lelkész tud latinul. Bocsi./

      Törlés
    9. Latinul a katolikus papok beszéltek egy időben, mert ez volt az a titkos nyelv, amin elrejthették az emberek elől a Bibliát. A történelmi műkereszténység klasszikus homályosító és ködösítő nyelve volt. Akkoriban mindenki ezen plagizált
      :)

      Törlés
  5. Fradykám,
    itt egy VALÓBAN TÖKÉLETES történet. (Csak a miheztartás végett - ez jelöli itten a lecet, amit át kellene ugrani.)
    Van benne álom, agg férfiú és neje ... DJ-GDP, nővérkék tökig géppisztolyban stb. és minden, ami a LÉNYEG.

    https://www.youtube.com/watch?v=KVC4PiJaerY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hofi képernyőn zseniális, de olvasva hótt unalom lenne... Érdemes kipróbálni. :)

      Törlés
  6. Oda nézz már', egy idióta feltalálta a Bifidus essensis helyett a Bifidus extensist!
    Tulajdonképpen jó marketing fogás, csináljunk gyorsan egy hatástanulmányt és védessük le, majd a Danone-nak eladjuk jó pénzért, amely megnyithatja - natúr test- és arcpakolásokra tekintettel - a kozmetikai üzletágát!
    Gazdagok leszünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A büfi dús esszenciák buborékosak is tudnak ám lenni, vagy nem lenni, csak össze ne nyálazzák a market ingünket! :)

      Törlés
    2. Ez egy tipikus, bármi üzleti érzéket nélkülöző idióta válasz. Gratulálok Endre!
      Sebaj, így legalább nem kell osztozni a hasznon vele.
      A összebüfizett market-ing meg nem probléma, majd a Vanish reklámkampányba is készítünk egy felvételt, még több pénz, még több haszon. Endre, sorolja tovább az idióta ötleteit!

      Törlés
    3. Osztoszni hasznonpluszultradézi neheze is könnyű álmot hozzon a szélén könnyen nyíló Danon a Rudi, ebéd vagy vacsi. sálálálálááááááá!!!! :)))

      Törlés
  7. Gr. Islander Zöző2012. dec. 10. 12:56:00

    Jól van már, ne savazzuk a - nevezzük így - bloggazdát (erre úgyis azt írná, hogy nem is az a kémhatás, vagy pH-érték, mind1.)
    Én mindenesetre - jus murmurandi - annak adtam hangot, hogy tán illene populárisabb szösszeneteket írni, amit esetleg az idelátogató el is olvas.
    Ahogy látom, a CZT már egy ideje amúgy is ad acta rakta a helyet, mint sikeresen kiherélt műhelyt.
    Én még néha bízva bízok, de ez az én hülyeségem.
    Ceterum censeo, diem perdidi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Populáris? Szájbarágós? Demagóg? Egyszerű? Kénesős? Vogymukos? Cukorkás? Céklalés? Mézédes? Savanyó? Gőzmozdony? Töftöftöf? Langalét? Pedigrén? Mikulás? Borecet? Népitánc? Napilap? Gőzlenin? Zsírlepke? Brutuska? Julius? November? Farácson? Karácsony? Satöbbi? Satöbbi?
      Mákosbejgli!!!

      Törlés
    2. Gr. Islander Zöző2012. dec. 10. 15:16:00

      OMG, Frady berágott.
      Nem tett ":)"-t minden mondata végére :)

      Törlés
    3. Elfelejtettem... :)
      Épp félálomban ellenőriztem vasmennyiségeket, plusz kaptam egy váratlan telefonhívást, így lemaradt a szmájli... :(
      Most mi lesz? :)

      Törlés
  8. Gr. Islander Zöző2012. dec. 10. 19:14:00

    Nem jut át az 'A' jelű teher? :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az is kőkemény rémálom lenne, bár Eurocode szerint az "A" jelű teher okafogyottá vált... :)

      Törlés